• Buradasın

    Somonun piştiği nasıl anlaşılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Somonun pişip pişmediğini anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
    • Renk kontrolü: Somonun dışı pişirme yöntemine bağlı olarak opak beyaz, bej veya kahverengi olsa da ortası hafif yarı saydam pembe olmalıdır 12. Eğer somonun ortası opaksa, muhtemelen fazla pişmiştir; tamamen yarı saydamsa daha fazla pişmesi gerekir 12.
    • Doku kontrolü: Somon, dökülmeye karşı direnmeli, ancak bıçağı içine bastırdığınızda yol vermeli ve parçalara ayrılmalıdır 12.
    • Termometre kullanımı: Somonun en kalın kısmına bir termometre yerleştirilerek sıcaklık kontrol edilebilir 12. Sıcaklık 43 °C'nin altındaysa somon çiğdir; 43 °C ile 60 °C arasında orta az ile iyi pişmiş arasındadır; 60 °C'nin üzerine çıkması balığın kurumasına ve sertleşmesine neden olur 12.
    • Dinlendirme: Somon pişirildikten sonra ocaktan alınıp birkaç dakika dinlendirilmelidir 12. Bu, pişmenin tamamlanmasını sağlar 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: