Buradasın
Tavada somon balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada somon balığı pişirmenin en güzel yolu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: Kişi sayısına göre dilim somon balığı, 2-3 diş sarımsak, yarım limon, kahve fincanı zeytinyağı, tuz ve karabiber 2.
- Hazırlanışı:
- Yarım limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını bir kapta karıştırın 2.
- Somon balığının her iki yüzünü de tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından hazırladığınız karışıma yatırıp her yerinin yağlandığından emin olun 2.
- En az 1-2 saat, mümkünse 4-6 saat kadar somonları bu karışımda bekletin 2.
- Yapışmaz bir tavayı iyice kızdırdıktan sonra somonları tavaya koyup ocağınızın ısısını kısın 2.
- 5-6 dakika kızartın, kızarıp kızarmadığını kontrol edin 2.
- Diğer yüzünü de kızarttıktan sonra istediğiniz garnitürlerle servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: