Buradasın
Tavada somon balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada somon balığı pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemeler: 2 dilim somon fileto, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz 1.
- Marine: Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve somon fileto bu karışımla buluşturulup buzdolabında 30 dakika bekletilir 1.
- Pişirme: Tavaya somon fileto, derili kısmı altta olacak şekilde yerleştirilir ve önce yüksek ateşte 1-2 dakika, ardından ocak kısılarak alt yüzey hafifçe kızarana kadar 5-6 dakika pişirilir 14.
- Ters Çevirme ve Pişirme: Somon fileto bir maşa yardımıyla ters çevrilir ve diğer yüzü de aynı şekilde 6 dakika pişirilir 4.
- Servis: Sıcak olarak servis yapılır 1.
Tavada somon pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Tavanın çok iyi ısıtılmış olması 1.
- Balığın ilk 2-3 dakika dokunulmaması 1.
- Balığın alt yüzeyinin kızardığından emin olunması 1.
Yanında ızgara sebzeler veya roka salatası ile servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: