Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sinüziti tetikleyen bazı yiyecekler:
- Süt ve süt ürünleri: Özellikle inek sütü, bazı kişilerde semptomları artırabilir 1.
- Şekerli yiyecekler: Soda, şekerlemeler ve unlu mamuller iltihabı artırarak semptomları şiddetlendirebilir 1.
- Histamin içeriği yüksek besinler: İşlenmiş etler (salam, sosis, jambon), konserve balık, bazı sebzeler (patlıcan, avokado, domates), kuru meyveler (kuru kayısı, kuru üzüm), eskitilmiş peynirler, fermente gıdalar (yoğurt, kimchi, sirke) ve çikolata 13.
- Salisilat içeriği yüksek besinler: Mercimek, fasulye, salamura sebzeler, karnabahar, tahıllar (karabuğday, mısır, yulaf), meyveler (karpuz, çilek, erik, ahududu), bazı baharatlar ve otlar (biberiye, kırmızı biber, zerdeçal, kekik) 1.
Sinüzit semptomlarını tetikleyebilecek yiyecekler kişiden kişiye değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: