Uygur mutfağında çeşitli lezzetli yemekler bulunmaktadır. İşte bazıları: 1. Kızarmış Kuzu İncikli Risotto: Yumuşak kuzu incik ve kremalı risotto. 2. Büyük Tabak Tavuklu Linguine: Marine edilmiş kemikli tavuk, patates, soğan, karışık biber ve acı biber ile. 3. Dana Bonfile Spagetti: Soğan, domates, sarımsak ve siyah mantar ile servis edilen taze spagetti. 4. Baharatlı Tavuk Spagetti: Kereviz, soğan, sarımsak ve acı biber ilaveli spagetti. 5. Polo: Kuzu ve sığır eti, havuç, yeşil soğan, pamuk tohumu yağı ve bıldırcın yumurtası ile yapılan pilav. 6. Samsa: Un, dana eti, soğan, karabiber, tuz ve susam ile yapılan hamur işi. 7. Nan: Kimyon ve kırmızı biber tozu ile pişirilen geleneksel Uygur ekmeği. 8. Kebaplar: Marine edilip ızgarada pişirilen kuzu eti şişler.