Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sokak pilavının püf noktaları:
- Baldo pirinç kullanımı 15. Baldo pirinç, tane tane bir pilav elde etmeyi sağlar 15.
- Doğru su oranı 4. Genellikle bir su bardağı pirinç için iki su bardağı su kullanılır, ancak bu oran kullanılan pirince ve pişirme tekniğine göre değişebilir 4.
- Düşük ateşte pişirme 14. Pilavı düşük ateşte pişirmek, tanelerin dağılmadan pişmesini sağlar 14.
- Demleme süresi 34. Pilav piştikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp demlenmeye bırakmak, pilavın lezzetini artırır 34.
- Limon suyu ekleme 3. Pilavın suyuna limon suyu katmak, pilavın daha beyaz ve lezzetli olmasını sağlar 3.
- Pişirme sonrası karıştırma 3. Suyu kattıktan sonra pilavı kaşık ucuyla karıştırmak ve sonrasında asla karıştırmamak gerekir 3.
- Kapağı açmama 3. Pilav pişerken kapağını asla açmamak gerekir 3.
- Tavuk suyu kullanımı 5. Tavuk suyu kullanmak, pilavın lezzetini artırır 5.
- Pişirme sonrası dinlendirme 5. Pilavı ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirmek, pilavın daha güzel bir şekilde demlenmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: