Patates püreli köfte yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gram kıyma - 2 adet patates - 1 adet soğan (rendelenmiş) - 1 yumurta - 1 çay bardağı galeta unu - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 su bardağı sıcak su - 1 tatlı kaşığı kekik (isteğe bağlı) - 1 yemek kaşığı tereyağı (üzerine) Yapılışı: 1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve doğrayın. 2. Patatesler yumuşadıktan sonra suyunu süzüp, püre haline getirin. 3. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alıp iyice yoğurun. 4. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin. 5. Güveç kabının dibine sıvı yağı yayın. 6. Ayrı bir kasede domates salçası, biber salçası ve sıcak suyu karıştırın. 7. Son olarak üzerine kekik ve tereyağını ekleyin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, güveçteki köfteleri yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 9. Köfteler iyice piştiğinde, üzeri kızarmış ve sos iyice kararmış olmalıdır. 10. Pişen salçalı güveçte patates püresiyle köfteyi sıcak olarak servis edin.