Pastane usulü yağlı gevrek yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ; 1 paket instant kuru maya; 1,5 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı toz şeker; yarım çay bardağı su; 2 su bardağı un. Üzeri için: 1 adet yumurta akı; susam. Yapılışı: 1. Derin bir kaba instant kuru mayayı koyun ve üzerine yarım çay bardağı su dökün. 2. Tel çırpıcı ile karıştırıp mayayı eritin. 3. Kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin, karıştırın. 4. Azar azar 2 su bardağı un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, çubuk şekli verin. 6. İlk olarak şekil verdiğiniz hamurun bir tarafını yumurta akına, ardından susama batırın. 7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Alternatif bir tarif: 1 paket margarin; 2 yemek kaşığı yoğurt; 1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne); yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı sirke; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çorba kaşığı şeker; 1 paket kabartma tozu; aldığı kadar un. Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeleri kaba alın. 2. Yumuşacık ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin. 3. Merdane ile açıp istediğiniz şekli verin. 4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 5. Üzerine kalan yumurta akını sürün, susam veya çörek otu serpin. 6. 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.