Buradasın
Pastane usulü yağlı gevrek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane Usulü Yağlı Gevrek Tarifi:
Malzemeler:
- 250 gr eritilmiş tereyağı veya margarin 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 1
- 2 su bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı şeker 1
- 1 yemek kaşığı tuz 1
- Kibrit kutusu kadar yaşmaya 1
- Aldığı kadar un 1
- Üzeri için: Kavrulmuş susam ve yumurta akı 1
Yapılışı:
- Ilık suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın ve özleyin 1.
- Unun ortasını havuz gibi açarak, tüm malzemeleri ilave edip yoğurun 1. Çok yumuşak bir hamur elde edin 1.
- Yarım saat ılık yerde kapalı olarak mayalandırın 1.
- Elinizle çubuk şekli verip, tepsiye dizin 1. Üzerine yumurta akı ve susam serpin 1.
- 175 derece fırında üstleri hafif kızara kadar pişirin 1.
- Tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra tepsiden alıp, servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: