Buradasın
Pastane usulü yağlı gevrek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastane usulü yağlı gevrek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1 paket instant kuru maya 2;
- 1,5 çay kaşığı tuz 2;
- 1 yemek kaşığı toz şeker 2;
- yarım çay bardağı su 2;
- 2 su bardağı un 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Derin bir kaba instant kuru mayayı koyun ve üzerine yarım çay bardağı su dökün 2.
- Tel çırpıcı ile karıştırıp mayayı eritin 2.
- Kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin, karıştırın 2.
- Azar azar 2 su bardağı un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 2.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, çubuk şekli verin 2.
- İlk olarak şekil verdiğiniz hamurun bir tarafını yumurta akına, ardından susama batırın 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
Alternatif bir tarif:
- 1 paket margarin 3;
- 2 yemek kaşığı yoğurt 3;
- 1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne) 3;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 3;
- 1 tatlı kaşığı sirke 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çorba kaşığı şeker 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- aldığı kadar un 3.
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeleri kaba alın 3.
- Yumuşacık ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin 3.
- Merdane ile açıp istediğiniz şekli verin 3.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 3.
- Üzerine kalan yumurta akını sürün, susam veya çörek otu serpin 3.
- 175 derece fırında kızarana kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: