• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Pastane usulü yağlı gevrek nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Pastane

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pastane Usulü Yağlı Gevrek Tarifi:
    Malzemeler:
    • 250 gr eritilmiş tereyağı veya margarin 1
    • 1 su bardağı sıvı yağ 1
    • 2 su bardağı su 1
    • 1 yemek kaşığı şeker 1
    • 1 yemek kaşığı tuz 1
    • Kibrit kutusu kadar yaşmaya 1
    • Aldığı kadar un 1
    • Üzeri için: Kavrulmuş susam ve yumurta akı 1
    Yapılışı:
    1. Ilık suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın ve özleyin 1.
    2. Unun ortasını havuz gibi açarak, tüm malzemeleri ilave edip yoğurun 1. Çok yumuşak bir hamur elde edin 1.
    3. Yarım saat ılık yerde kapalı olarak mayalandırın 1.
    4. Elinizle çubuk şekli verip, tepsiye dizin 1. Üzerine yumurta akı ve susam serpin 1.
    5. 175 derece fırında üstleri hafif kızara kadar pişirin 1.
    6. Tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra tepsiden alıp, servis edebilirsiniz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzetlisunumlar.blogspot.com
        1
      2. nefistarifvesunumlar.com
        2
      3. rabiaturgut.blogspot.com
        3
      4. karar.com
        4
      5. forumdas.com.tr
        5
    • Yağlı gevreğin tarihçesi nedir?

    • Yağlı gevrekteki mayayı nasıl daha etkili kullanabilirim?

    • Yağlı gevrek için farklı iç malzemeleri nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastacılıkta çırpılmış yağ nedir?

    Pastacılıkta çırpılmış yağ, genellikle biskin yağı veya margarin olarak bilinen, krema ve çikolata sos yapımında kullanılan bir yağdır. Bu yağ, mikserde çırpıldığında rengi beyaz olur ve ürünlere sertlik, kıtırlık katar.
    • #Gıda
    • #Pastacılık
    • #Malzeme
    • #Yağ
    5 kaynak

    Pastane hamuruna ne katılıyor?

    Pastane hamuruna katılan temel malzemeler şunlardır: un; tuz; şeker; maya; tereyağı; süt. Ayrıca, hamurun kıvamını ve lezzetini artırmak için sıvı yağ, yoğurt gibi ek malzemeler de kullanılabilir.
    • #Yemek
    • #Hamur
    • #Malzemeler
    • #Pastane
    5 kaynak

    Yağlı Gevreğin püf noktası nedir?

    Yağlı gevreğin püf noktası, hamurun yoğrulması ve pişirme sürecindedir: 1. Hamur Yoğrulması: Tereyağı, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı oda sıcaklığında karıştırarak başlayın. 2. Dinlendirme: Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirin. 3. Şekillendirme: Bezeler alıp beş on dakika beklettikten sonra şekil verin ve tepsiye dizin. 4. Pişirme: 200° fırında kızarıncaya dek pişirin. Ayrıca, malzemelerin taze olması ve pişirme sırasında tepsideki topları ara ara karıştırmak da önemli püf noktaları arasındadır.
    • #YemekTarifleri
    • #Hamurİşleri
    • #Pişirme
    • #Öğretim
    5 kaynak

    Pastanedeki gibi kuru pasta yapmak için hangi yağ kullanılır?

    Pastanedeki gibi kuru pasta yapımında tereyağı veya margarin kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #Tarifler
    • #Pastalar
    • #Malzemeler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"inug0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpastane-usulu-yagli-gevrek-nasil-yapilir-3464586843%3Flr%3D213%26ncrnd%3D60644","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6656631661754551217","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754551263297094-648482157218276478-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-225-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"inug1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"inug2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pastane Usulü Yağlı Gevrek Tarifi:**\n\n**Malzemeler:**\n- 250 gr eritilmiş tereyağı veya margarin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- 1 su bardağı sıvı yağ [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- 2 su bardağı su [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- 1 yemek kaşığı şeker [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- 1 yemek kaşığı tuz [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- Kibrit kutusu kadar yaşmaya [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- Aldığı kadar un [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n- Üzeri için: Kavrulmuş susam ve yumurta akı [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html)\n\n**Yapılışı:**\n1. Ilık suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın ve özleyin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).\n2. Unun ortasını havuz gibi açarak, tüm malzemeleri ilave edip yoğurun [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html). Çok yumuşak bir hamur elde edin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).\n3. Yarım saat ılık yerde kapalı olarak mayalandırın [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).\n4. Elinizle çubuk şekli verip, tepsiye dizin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html). Üzerine yumurta akı ve susam serpin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).\n5. 175 derece fırında üstleri hafif kızara kadar pişirin [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).\n6. Tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra tepsiden alıp, servis edebilirsiniz [```1```](https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html","title":"YAĞLI GEVREK - Lezzetli Sunumlar","shownUrl":"https://lezzetlisunumlar.blogspot.com/2019/11/yagli-gevrek.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.nefistarifvesunumlar.com/ev-yapimi-pastane-usulu-gevrek-simit-tarifi/","title":"Ev Yapımı Pastane Usulü Gevrek... - Nefis Tarif ve Sunumlar","shownUrl":"https://www.nefistarifvesunumlar.com/ev-yapimi-pastane-usulu-gevrek-simit-tarifi/"},{"sourceId":3,"url":"https://rabiaturgut.blogspot.com/2017/01/yagl-gevrek.html","title":"Tezhip, Hat ve Yemek Üçgeni: Yağlı Gevrek","shownUrl":"https://rabiaturgut.blogspot.com/2017/01/yagl-gevrek.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/evde-pastane-usulu-gevrek-simit-tarifi-sabah-kahvaltilarinizin-1898174","title":"Evde Pastane Usulü Gevrek Simit Tarifi: Sabah...","shownUrl":"https://www.karar.com/yemek-tarifleri/evde-pastane-usulu-gevrek-simit-tarifi-sabah-kahvaltilarinizin-1898174"},{"sourceId":5,"url":"https://forumdas.com.tr/konular/pastane-usulu-selanik-gevregi-kimse-sizin-yaptiginiza-inanmayacak-videolu.857837/","title":"Pastane Usulü Selanik... | Forumdas Güncel İçerik Forumu","shownUrl":"https://forumdas.com.tr/konular/pastane-usulu-selanik-gevregi-kimse-sizin-yaptiginiza-inanmayacak-videolu.857837/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pastane usulü yağlı gevrek nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pastane","text":"#Pastane"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Yağlı gevreğin tarihçesi nedir?","url":"/search?text=Ya%C4%9Fl%C4%B1+gevrek+tarih%C3%A7esi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yağlı gevrekteki mayayı nasıl daha etkili kullanabilirim?","url":"/search?text=Ya%C4%9Fl%C4%B1+gevrekte+maya+nas%C4%B1l+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Yağlı gevrek için farklı iç malzemeleri nelerdir?","url":"/search?text=Ya%C4%9Fl%C4%B1+gevrek+i%C3%A7in+i%C3%A7+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Pastane+usul%C3%BC+ya%C4%9Fl%C4%B1+gevrek+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6656631661754551217","reqid":"1754551263297094-648482157218276478-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-225-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754551263297094-648482157218276478-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-225-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"inug3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kadinloji.com/krema-yagi-biskin-yagi-nedir-zararli-mi-nerede-satilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/mtod.mebnet.net/sites/default/files/%C3%A7%C4%B1rp%C4%B1larak%20yap%C4%B1lan%20Hamur%20i%C5%9Fleri.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kulturelmutfaklar.com/tatlilar-ve-pastacilik/pastacilikta-krema-turleri-farkli-cesitler-ve-uygulama-alanlari/135811?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/pastacilik-mutfak-terimleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mozaikpasta.gen.tr/sivi-kremayi-pastada-nasil-etkili-bir-sekilde-kullanabilirim.html?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastacilikta-cirpilmis-yag-nedir-3249694538","header":"Pastacılıkta çırpılmış yağ nedir?","teaser":"Pastacılıkta çırpılmış yağ, genellikle biskin yağı veya margarin olarak bilinen, krema ve çikolata sos yapımında kullanılan bir yağdır. Bu yağ, mikserde çırpıldığında rengi beyaz olur ve ürünlere sertlik, kıtırlık katar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pastacilik","text":"#Pastacılık"},{"href":"/yacevap/t/malzeme","text":"#Malzeme"},{"href":"/yacevap/t/yag","text":"#Yağ"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/hamur-isi-tarifleri/pastane-acmasi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://butikpastacimm.com/blog/pasta-hamuruna-dair-bilinmesi-gereken-her-sey?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://forumsitesi.com.tr/threads/pastane-pogacasinin-hamuru-nasil-yapilir.541163/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/pastane-usulu-sacakli-pogaca-hamuruna-bayilacaksiniz-videolu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/pastane-usulu-profiterol?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastane-hamuruna-ne-katiliyor-1785385089","header":"Pastane hamuruna ne katılıyor?","teaser":"Pastane hamuruna katılan temel malzemeler şunlardır: un; tuz; şeker; maya; tereyağı; süt. Ayrıca, hamurun kıvamını ve lezzetini artırmak için sıvı yağ, yoğurt gibi ek malzemeler de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/pastane","text":"#Pastane"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/saglikli-kahvaltilik-gevrek/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.konyaninsesi.com.tr/yasam/konya-usulu-lezzetli-yagli-gevrek-yapmanin-puf-noktasi-bircok-kisi-pastaneden-55596.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/diger-tarifler/kizartma-tarifleri/pancarli-ve-kinoali-gevrek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/yagli-gevrek-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/puf-noktasiyla-incecik-dilimleriyle-selanik-gevregi-tarifi-selanik-gevregi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/yagli-gevregin-puf-noktasi-nedir-2684193231","header":"Yağlı Gevreğin püf noktası nedir?","teaser":"Yağlı gevreğin püf noktası, hamurun yoğrulması ve pişirme sürecindedir: 1. Hamur Yoğrulması: Tereyağı, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı oda sıcaklığında karıştırarak başlayın. 2. Dinlendirme: Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirin. 3. Şekillendirme: Bezeler alıp beş on dakika beklettikten sonra şekil verin ve tepsiye dizin. 4. Pişirme: 200° fırında kızarıncaya dek pişirin. Ayrıca, malzemelerin taze olması ve pişirme sırasında tepsideki topları ara ara karıştırmak da önemli püf noktaları arasındadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamurisleri","text":"#Hamurİşleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/ogretim","text":"#Öğretim"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.orkideninmutfagi.com/pastane-usulu-kuru-pasta-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2913765-en-kolay-kuru-pasta-nasil-yapilir-pastane-usulu-kuru-pasta-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/kuru-pasta-yapmak-icin-hangi-malzemeler-gerekir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://absaluminyum.com.tr/tag/pastane-pogacasina-hangi-yag-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/pastane-usulu-kuru-pasta-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastanedeki-gibi-kuru-pasta-yapmak-icin-hangi-yag-kullanilir-1712943667","header":"Pastanedeki gibi kuru pasta yapmak için hangi yağ kullanılır?","teaser":"Pastanedeki gibi kuru pasta yapımında tereyağı veya margarin kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"#Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/pastalar","text":"#Pastalar"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"inug4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"inug5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"inugw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}