Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu butik tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Kakaolu Keşkül Tarifi:
- Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 yumurtanın sarısı, 1 su bardağı toz badem, 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, file badem 1.
- Yapılışı:
- Sütü tencereye alın ve üzerine toz şeker, yumurta sarısı, toz badem, buğday nişastası ve kakaoyu ekleyin 1.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karışımı sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başladığında kıvam almaya başlayacaktır 1.
- Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip son bir kez karıştırın 1.
- Keşkülü kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın 1. Tamamen soğuduktan sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin 1.
- Kakaolu Pasta Tarifi:
- Malzemeler: 4 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 3 yemek kaşığı kakao, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu 2. Ganaj kreması için: 100 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı kakao, 2 paket çikolata (bitter veya sütlü), 1/2 su bardağı pudra şekeri, 200 gram labne peyniri 2.
- Yapılışı:
- Yumurta, şeker, vanilya, tuz ve portakal kabuğu rendesini yaklaşık beş dakika boyunca çırpın 2.
- Eleyerek un, kakao, kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırparak homojen hale getirin 2.
- Yağlamış olduğunuz yuvarlak kalıbınıza harcı alın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin 2.
- Krema için; tereyağını eritip kakaonuzu ekleyin 2. İçine çikolatanızı küçük parçalar halinde kırıp eriyene kadar karıştırın 2.
- Ayrı bir kapta pudra şekeri ve labne peynirini karıştırın 2. Ardından tereyağlı çikolatalı karışıma ilave edin 2.
- Pişen kekinizi soğuduktan sonra bıçak yardımıyla
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: