Esnaf lokantalarında mutfakta yenebilecek bazı yemekler şunlardır: 1. Kelle Paça Çorbası: Kış aylarında şifa deposu olarak bilinir, kelle ve paçanın terbiye edilmesiyle yapılır. 2. İzmir Köfte: Orta yağlı kıyma, soğan, biber, galeta unu ve baharatlarla hazırlanır, domates sosuyla zenginleştirilir. 3. Etli Yaz Türlüsü: Patlıcan, havuç, domates, kabak, patates ve kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanır. 4. Elbasan Tava: Kuzu but, yoğurt ve un karışımından oluşur, fırında pişirilir. 5. Patlıcan Musakka: Patlıcan, kıyma, domates, salça ve baharatlarla hazırlanır. 6. İç Pilav: Baldo pirinç, kuzu ciğeri, kuş üzümü, dolmalık fıstık, et suyu ve baharatlarla yapılır. 7. Kuru Fasulye: Soğan, domates ve salça ile pişirilen kuru fasulye, kuşbaşı dana eti ile daha lezzetli hale getirilir. 8. Talaş Böreği: El açması hamurun tavuk eti, maydanoz ve soğan ile doldurulmasıyla yapılır.