Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esnaf lokantalarında mutfakta yenebilecek bazı yemekler şunlardır:
- Kelle Paça Çorbası: Kış aylarında şifa deposu olarak bilinir, kelle ve paçanın terbiye edilmesiyle yapılır 1.
- İzmir Köfte: Orta yağlı kıyma, soğan, biber, galeta unu ve baharatlarla hazırlanır, domates sosuyla zenginleştirilir 12.
- Etli Yaz Türlüsü: Patlıcan, havuç, domates, kabak, patates ve kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanır 1.
- Elbasan Tava: Kuzu but, yoğurt ve un karışımından oluşur, fırında pişirilir 1.
- Patlıcan Musakka: Patlıcan, kıyma, domates, salça ve baharatlarla hazırlanır 12.
- İç Pilav: Baldo pirinç, kuzu ciğeri, kuş üzümü, dolmalık fıstık, et suyu ve baharatlarla yapılır 1.
- Kuru Fasulye: Soğan, domates ve salça ile pişirilen kuru fasulye, kuşbaşı dana eti ile daha lezzetli hale getirilir 1.
- Talaş Böreği: El açması hamurun tavuk eti, maydanoz ve soğan ile doldurulmasıyla yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: