• Buradasın

    Cantığın farkı ne?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, crispy Cantık pastry on a traditional Kırım Tatar ceramic plate, with steam rising from its flaky layers, placed on a wooden table beside a bowl of fresh yogurt.
    Cantığın farkı, yapıldığı hamur ve iç harcının hazırlanış biçimidir 13.
    Cantık türleri:
    • Kırım Tatar cantığı 1. Taze hamurdan yapılır, yağsızdır ve tavada kızartılır 1. İç harcı için kuzu eti, kızarmış soğan, tuz ve karabiber kullanılır 1.
    • Bursa cantığı 2. Pideye benzer, odunlu fırında ve kısık ateşte pişirilir 2. Harcın konulduğu orta kısım ince, kenarlar ise kalındır 2.
    Ayrıca, Manisa, Eskişehir, Tekirdağ (Saray) ve Polatlı’da da cantık adı ile farklı hamur işleri yapılmaktadır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: