Tavuk parçalama bıçağı şu özelliklere sahip olmalıdır: 1. İnce ve Keskin Ağız: Tavuk gibi yumuşak et türlerinde temiz bir kesim yapmak için bıçak ağzının yeterince keskin ve ince yapıya sahip olması gerekir. 2. Ergonomik Sap: Yoğun kullanıma maruz kalan profesyonel mutfak personeli için ergonomik sap tasarımı büyük kolaylık sunar, böylece bilek ve el yorgunluğu minimuma iner. 3. Kaliteli Malzeme: Paslanmaz çelik veya yüksek karbonlu çelik gibi dayanıklı malzemelerden üretilmiş olması, hijyen ve keskinlik açısından avantaj sağlar. 4. Kolay Bilenebilme: Bıçakların düzenli bakım ve bilenme ihtiyacı için kolay bilenebilir özellikte olması mutfak verimliliğini artırır. Ayrıca, orta boyda, yaklaşık 15-20 cm uzunluğunda bıçaklar tercih edilir.