Salyangoz makarna yapımı için gerekli malzemeler: 350 gr kıyma; 1/2 paket mantı makarna (salyangoz); 2 adet soğan; karabiber, tuz; makarnayı haşlamak için su ve sıvı yağ; yoğurt, sarımsak, pul biber, nane, tereyağı. Yapılışı: 1. Soğanları soyup kıymanın içine rendeleyin, tuz ve karabiber ekleyerek iç harcı hazırlayın. 2. Mantı makarnaları tek tek doldurup boşluk bırakmadan doldurun. 3. Yeterince suyu kaynatıp içine az sıvı yağ ekleyin, kaynayınca makarnaları atıp haşlanması için bırakın (20 dakika). 4. Haşlanan makarnaları makarna süzgecine alıp süzdürün. 5. Sarımsağı rendeleyin veya havanda dövün, yoğurt ile harmanlayarak sarımsaklı yoğurt haline getirin. 6. Tereyağını sos tavasına koyup eritin ve kızdırıp naneleri ekleyin, ocaktan almaya yakın kırmızı pul biberleri ekleyip ocaktan alın. 7. Geniş bir servis tabağına veya makarna tabaklarına makarnaları koyun, üzerine yoğurt dökün ve en üste tereyağlı kırmızı biberli sosu dökerek sıcak olarak servis edin.