Buradasın
Köri soslu makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köri soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket makarna 12;
- 1 paket krema (200 ml) 1;
- 1 yemek kaşığı köri 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- 1 su bardağı makarna suyu 1;
- Tuz 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- İlk olarak uygun bir tencereye alınan su içerisinde makarnalar haşlanır 1.
- Makarna haşlandıktan sonra suyu süzülür ancak 1 su bardağı ayrılır 1.
- Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine un eklenerek kavrulur 1.
- Kremayı yavaş yavaş ekleyerek koyu kıvam oluşana kadar pişirilir 1.
- Köri, ayırdığınız makarna suyuna eklenerek karıştırılır ve çözdürülür 1.
- Daha sonra kremanın üzerine körili su eklenir 1.
- Son olarak tuz ve süzülen makarnalar eklenip karıştırılır 1.
- Köri soslu makarna servise hazır hale gelir 1.
Püf noktası: Sosa sıcak makarna suyundan eklenmesi önerilir 2.
Alternatif tarif:
- Kremasız köri soslu makarna 25.
- Malzemeler: 1 paket çubuk makarna, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, 0,5 su bardağı makarna haşlama suyu, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz 25.
- Yapılışı: Makarna haşlanıp süzülür 5. Tereyağı ve un kavrulduktan sonra süt ve sıcak makarna suyu eklenir, baharatlar eklenir ve sos hazırlanır 5. Hazırlanan sos ve makarnalar karıştırılıp servis edilir 5.
Not: Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: