Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salyangoz makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket salyangoz makarna 1;
- 200 gr kıyma 1;
- 1 orta boy kuru soğan 1;
- 4 büyük diş sarımsak 1;
- 1-2 büyük boy köy biberi 1;
- 1 büyük boy domates 1;
- 1 tatlı kaşığı kahvaltılık sos 1;
- 1 çay kaşığı kekik, nane, kimyon, tuz 1.
Yapılışı:
- Kıymayı rengi değişene kadar kavurun 1.
- Kavrulan kıymaya sarımsak ve soğanı ekleyip biraz daha kavurun, biberi ekleyin ve 1-2 dk daha kavurun 1.
- Domatesi ve kahvaltılık sosu ekleyip biraz daha kavurun 1.
- Yarım paket makarnayı ekleyip 5 dk kavurun 1.
- Baharatları ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin 1.
Alternatif bir yöntem:
- Büyük bir tencereye su koyup kaynatın 2.
- Kaynar suya tuz ekleyin ve salyangoz makarnayı ekleyerek haşlayın 2. Makarna yumuşadıktan sonra süzüp bir kenara alın 2.
- Bir tavaya margarin ve sıvı yağ ekleyip ısıtın 2.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 2.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun 2.
- Küçük doğranmış yeşil biber ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin 2.
- Sarımsakları ince doğrayıp ekleyin 2.
- Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın 2.
- Baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın 2.
- En son kremayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin 2.
- Haşlanmış makarnayı hazırladığınız kıymalı sos ile karıştırın 2.
Salyangoz makarna, peynirli, etli veya sebzeli soslarla da hazırlanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: