Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salyangoz makarna yapımı için gerekli malzemeler:
- 350 gr kıyma 1;
- 1/2 paket mantı makarna (salyangoz) 1;
- 2 adet soğan 1;
- karabiber, tuz 1;
- makarnayı haşlamak için su ve sıvı yağ 1;
- yoğurt, sarımsak, pul biber, nane, tereyağı 1.
Yapılışı:
- Soğanları soyup kıymanın içine rendeleyin, tuz ve karabiber ekleyerek iç harcı hazırlayın 12.
- Mantı makarnaları tek tek doldurup boşluk bırakmadan doldurun 12.
- Yeterince suyu kaynatıp içine az sıvı yağ ekleyin, kaynayınca makarnaları atıp haşlanması için bırakın (20 dakika) 2.
- Haşlanan makarnaları makarna süzgecine alıp süzdürün 12.
- Sarımsağı rendeleyin veya havanda dövün, yoğurt ile harmanlayarak sarımsaklı yoğurt haline getirin 12.
- Tereyağını sos tavasına koyup eritin ve kızdırıp naneleri ekleyin, ocaktan almaya yakın kırmızı pul biberleri ekleyip ocaktan alın 12.
- Geniş bir servis tabağına veya makarna tabaklarına makarnaları koyun, üzerine yoğurt dökün ve en üste tereyağlı kırmızı biberli sosu dökerek sıcak olarak servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: