Esnaf lokantalarında sıkça sunulan yemekler şunlardır: 1. Kelle Paça Çorbası: Kelle ve paçanın terbiye edilmesiyle hazırlanan şifa deposu bir çorba. 2. İzmir Köfte: Orta yağlı kıyma, soğan, biber, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan, domates ve salça sosuyla zenginleştirilen bir yemek. 3. Etli Yaz Türlüsü: Patlıcan, havuç, domates, kabak, patates ve kuşbaşı kuzu eti ile hazırlanan bir yemek. 4. Elbasan Tava: Kuzu but, yoğurt ve un karışımından oluşan geleneksel bir Arnavut yemeği. 5. Patlıcan Musakka: Patlıcan, kıyma, domates, salça ve baharatlarla hazırlanan bir yemek. 6. İç Pilav: Baldo pirinç, kuzu ciğeri, kuş üzümü, dolmalık fıstık, et suyu ve baharatlarla hazırlanan tamamlayıcı bir yemek. 7. Kuru Fasulye: Soğan, domates ve salça ile pişirilen, kuşbaşı dana eti ile daha lezzetli hale getirilen bir yemek. 8. Hasanpaşa Köftesi: Fırında köfte patatesin tahtını sallayan, evde yapımı kolay bir yemek. 9. Fırın Sütlaç: Pirincin en güzel hali ve sütlü tatlıların en sevileni.