Kayseri mutfağında aşağıdaki lezzetler öne çıkmaktadır: 1. Mantı: Kayseri mantısı, küçük hamur parçalarının kıyma ile doldurulmasıyla yapılır ve yoğurt, salça sosu ile servis edilir. 2. Yağlama: İncecik açılmış hamurun üzerine kıymalı harç konularak hazırlanan ve kat kat dizilen bir yemektir. 3. Kurşun Aşı: Dana eti ve nohutla yapılan, misket büyüklüğünde köfte harççından kıyma topları ile hazırlanan doyurucu bir yemektir. 4. Pöç Kebabı: Dana kuyruğunun baharatlarla lezzetlendirilip, güveçte pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür. 5. Nevzine: Un, ceviz ve yağ ile hazırlanan, pekmezli şerbetle servis edilen bir tatlıdır. Ayrıca, pastırma, sucuklu köfte, ayvalı tahinli yaprak sarması gibi diğer yöresel lezzetler de Kayseri mutfağında sıkça tüketilir.