Kaymaçina tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg süt; 6 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 2 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı nişasta; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve toz şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. 2. Sütü bir tencerede hafif ısıtın. 3. Yumurtaların üzerine azar azar dökün ve 2 dakika daha çırpın. 4. Un ve vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın. 5. Karışımı yuvarlak bir borcama dökün. 6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1,5-2 saat üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmaya bırakın. 8. Daha sonra buzdolabına alıp bir gece bekletin. 9. Dilimleyerek servise sunun.