Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mutfağında aşağıdaki lezzetler öne çıkmaktadır:
- Mantı: Kayseri mantısı, küçük hamur parçalarının kıyma ile doldurulmasıyla yapılır ve yoğurt, salça sosu ile servis edilir 12.
- Yağlama: İncecik açılmış hamurun üzerine kıymalı harç konularak hazırlanan ve kat kat dizilen bir yemektir 13.
- Kurşun Aşı: Dana eti ve nohutla yapılan, misket büyüklüğünde köfte harççından kıyma topları ile hazırlanan doyurucu bir yemektir 23.
- Pöç Kebabı: Dana kuyruğunun baharatlarla lezzetlendirilip, güveçte pişirilmesiyle yapılan bir kebap türüdür 34.
- Nevzine: Un, ceviz ve yağ ile hazırlanan, pekmezli şerbetle servis edilen bir tatlıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: