Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kayseri mutfağında yenebilecek bazı yemekler:
- Kayseri mantısı 123. Küçük açılması ile ünlü olan bu mantı, sarımsaklı yoğurt ve sos ile servis edilir 23.
- Yağlama 14. Kıymalı harcın ince açılmış hamurun üzerine yerleştirilmesiyle hazırlanan bir yemektir 14.
- Cıvıklı 12. Develi ilçesi ile özdeşleşmiş, et ve sebzelerin harmanlandığı bir kavurmalı pide çeşididir 12.
- Kurşun aşı 15. Dana eti ve nohut içeren, besleyici bir çorbadır 15.
- Sucuklu köfte 15. Sucuk ve kuzu kıymasının birleşimiyle hazırlanan bir köfte türüdür 4.
- Örgülü pilav 1. Tavuk, ciğer, pastırma, fıstık, soğan ve bademin buluştuğu bir pilav çeşididir 4.
- Tahinli katmer 24. Pidenin üzerine tahin ve ceviz sürülerek hazırlanan tatlı-tuzlu bir lezzettir 24.
- Pöç kebabı 14. Dananın kuyruk sokumu kemiğinden hazırlanan bir kebap türüdür 14.
- Tirit 15. Yufka veya ekmeğin üzerine tiftiklenmiş et ve özel sos eklenerek hazırlanan bir yemektir 15.
- Gül tatlısı 3. Bayram ve özel günlerde servis edilen, gül şekli verilmiş hamur içine fındık eklenen bir tatlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: