Kastamonu'da akşam yemeğinde aşağıdaki yöresel yemeklerden biri tercih edilebilir: 1. Etli Ekmek: İnce açılmış hamurun üzerine kıyma, soğan ve baharat karışımı serilerek taş fırında pişirilir. 2. Banduma: Kuru yufkaların tavuk suyuyla ıslatılması ve üzerine tavuk etlerinin dizilmesiyle yapılan bir yemektir. 3. Ekşili Pilav: Siyez bulgurundan yapılan, ebegümeci ve yoğurt eklenerek hazırlanan bir pilav türüdür. 4. Simit Tiridi: Elma veya üzüm pekmezine batırılmış kel simitlerin kemik suyuyla ıslatılıp, üzerine kıymalı harç ve sarımsaklı yoğurt eklenerek servis edilir. 5. Kuyu Kebabı: 1,5 metrelik derin bir kuyuda pişirilen kuzu etinden yapılan bir kebap çeşididir.