0 Rh pozitif kan grubuna sahip kişilerin tüketmesi önerilen bazı besinler: Hayvansal proteinler: Dana eti, koyun eti, geyik eti, morina, ringa, orkinos, beyaz peynir, mozzarella, keçi peyniri, soya sütü. Sebzeler: Brokoli, ıspanak, kereviz, lahana, turp, soğan, sarımsak, enginar, havuç, patates, pancar, kırmızı biber, domates, marul. Meyveler: Ananas, kiraz, üzüm, armut, çilek, böğürtlen, şeftali, kavun. Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç, yulaf, mısır unu, çavdar, yulaf ezmesi, quinoa. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, fındık yağı, keten tohumu yağı, susam yağı. Kaçınılması gereken bazı besinler: Süt ürünleri (aşırı tüketilmemelidir). Kanola yağı, ayçiçek yağı, mısır yağı. Kabuklu deniz ürünleri, özellikle karides ve midye. Buğday, mısır, irmik, patlıcan, avokado, ketçap, mayonez, kapari. Kan grubuna göre beslenme teorisinin bilimsel bir temeli olmadığını unutmamak gerekir.