Balkabağı ve bal farklı işlevlere sahiptir: Balkabağı: - Sindirim sistemine yardımcı olur, lif içeriği sayesinde bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar ve kabızlık gibi sorunları önler. - Göz sağlığını korur, A ve E vitaminleri içerir. - Kalp sağlığını destekler, kötü kolesterolü düşürür ve antioksidan özellikleri vardır. - Kanserle mücadelede yardımcı olabilir, anti kanser özelliklere sahiptir. - Cilt bakımında kullanılır, e vitamini içeriği ile yaşlanma etkilerini azaltır. Bal: - Öksürüğe iyi gelir, boğazı yumuşatır ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. - Bağışıklığı güçlendirir, antioksidan ve antiinflamatuar etkileri vardır. - Mide rahatsızlıklarını iyileştirir ve hafızayı güçlendirir. - Yanık ve yaraların iyileşmesini destekler.