Alabalık ve sazan üretimi belirli adımlar izlenerek gerçekleştirilir: Alabalık Üretimi: 1. Kuluçkahane ve Havuzların Planlanması: Üretim binası, balık havuzları ve işletme binası üretilir. 2. Damızlık Balıkların Seçimi: Cinsi olgunluğa ulaşmış, hızlı büyüyen ve yem değerlendirme düzeyi yüksek balıklar seçilir. 3. Yumurta Alımı: Olgun dişi ve erkek balıklardan yumurta ve spermler sağılarak alınır. 4. Kuluçka Dönemi: Döllenmiş yumurtalardan larva çıkışına kadar geçen süreye kuluçka dönemi denir. 5. Yavru Yetiştiriciliği: Kuluçkahane içindeki ön yavru büyütme havuzlarında 1-2 grama ulaşan yavrular, 10-25 gram ağırlığına kadar büyütülür. 6. Pazar Büyüklüğüne Ulaşma: Yavrular, 250-300 gram ağırlığa ulaşmaları için kanal veya yuvarlak havuzlar ile kafes sistemlerine aktarılır. Sazan Üretimi: 1. Çevresel İstekler: Sazan, 4-5 °C'ye kadar soğuk suya dayanabilen, sıcak suları seven bir balık türüdür. 2. Havuzların Hazırlanması: Havuzlarda doğal olarak üremesi teşvik edilen fitoplankton ve zooplanktonun oluşturduğu besin maddeleri ile yapay kuru karma yemlerle tamamlayıcı yemleme yapılır. 3. Hasat: Sazanlar, 1,5-3 yaşları arasında farklı ağlar kullanılarak hasat edilebilirler. 4. Yemleme: Yemleme, su sıcaklığına, balık büyüklüğüne ve stoklama oranına göre ayarlanır.