Buradasın
Su ürünleri üretimi alabalık ve sazan yetiştiriciliği ders notu nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su ürünleri üretimi alabalık ve sazan yetiştiriciliği ders notları aşağıdaki konuları içerebilir:
- Alabalık Yetiştiriciliği:
- Sazan Yetiştiriciliği:
- Genel özellikler: Sazan, düşük su sıcaklıklarına dayanıklı, hızlı büyüyen bir balıktır 35.
- Anaç seçimi: Sağlıklı, hastalıklara ve çevresel koşullara dayanıklı balıklar seçilmelidir 25.
- Yavru üretimi: Yarı kontrollü ve tam kontrollü yöntemler kullanılır; hipofiz enjeksiyonu ile yapay üreme sağlanabilir 12.
- Havuz koşulları: Su temiz, tatlı ve daima yenilenebilmelidir; pH 6.5-6.8 olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: