Akdeniz Bölgesi'nde en çok yetişen tarım ürünü, bölgeye göre değişiklik göstermektedir: Kıyı kesimlerinde en çok yetişen ürünler arasında pamuk, turunçgiller, muz, zeytin, incir ve susam bulunur. Göller Yöresi ve Teke’nin iç kesimlerinde ise iklim koşulları nedeniyle daha çok tahıl ürünleri yetişir. Son beş yıllık ortalamaya göre Akdeniz Bölgesi'ndeki gübre tüketimi 1 milyon ton civarındadır ve bölgedeki tarım ürünlerinin yaklaşık %60'ını mısır, %40'ını ise pamuk, soya, hububat, ayçiçeği ve buğday oluşturur. Dolayısıyla, Akdeniz Bölgesi'nde en çok yetişen ürünün buğday mı yoksa pamuk mu olduğu, bölgenin hangi kesiminden bahsedildiğine bağlı olarak değişebilir.