Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtasız mercimek ekmeği tarifi için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek 5;
- 1 su bardağı su 5;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 5;
- 3 adet yumurta 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 1 çay kaşığı karbonat 5;
- 1 yemek kaşığı sirke 5;
- Yarım su bardağı ay çekirdeği içi 5;
- Üzeri için 2 yemek kaşığı susam 5.
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği en az 2-3 saat suda bekletin (tercihen bir gece) 5.
- Bekleyen mercimeği süzüp blender veya mutfak robotuna alın 5.
- Üzerine su, zeytinyağı, yumurtalar, tuz, karbonat ve sirkeyi ekleyin 5.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin 5.
- Ay çekirdeği içini ve keten tohumunu ekleyerek spatula ile karıştırın 5.
- Baton kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin 5.
- Karışımı kalıba dökün 5.
- Üzerine susam serpiştirin 5.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 5.
- Kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin 5.
- Fırından çıkan ekmeği tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: