Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkadan kıymalı börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet büyük boy yufka 1
- 250 gram kıyma 1
- 1 adet küçük boy soğan (ince doğranmış) 1
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- Yarım çay bardağı süt 1
- 1 adet yumurta 1
- Tuz, karabiber, pul biber (tercihe göre) 1
Hazırlanışı:
- İç harcı hazırlama: Kıymayı bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun 13. İnce doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 1. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın, ocağı kapatın ve maydanozu ekleyin 1.
- Yufkaları hazırlama: Yufkaları tezgah üzerine serin 1. Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kasede çırpın 1. Bu karışımı yufkaların her katına fırça yardımıyla sürün 1.
- Börek yapımı: Yufkaları dörde bölün 1. Her parçanın geniş tarafına kıymalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın 1. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 1.
- Pişirme: Üzerlerine kalan yumurta karışımını sürün 1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin 1.
- Servis önerisi: Sıcakken yanında ayran veya çay ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: