Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufkadan en güzel böreği yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 2 adet yufka, 150 gr az yağlı beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz, 75 gr tereyağı, 1/2 çay bardağı un, 1 çay kaşığı ucuyla karabiber, 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı çörek otu 1.
- Tereyağını bir sos tavasında kısık ateşte eritin 1.
- Yufkayı tezgaha yayın ve üzerine tereyağı sürün 1. Unun yarısını yufkanın her tarafına serpin 1. Yufkanın 4 kenarını orta kısmına doğru kıvırın ve yağ olmayan yerlere tereyağı sürün 1.
- Beyaz peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve biraz karabiber serperek karıştırın 1.
- Katladığınız yufkanın bir kenarına peynirli karışımdan uzunlamasına sıkı sıkı koyun ve güzelce rulo yapın 1. Streçe sarıp en az 45 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Diğer yufka için de aynı işlemi uygulayın 1. Yağlı kağıt serili tepsinin üzerine 3 parmak kalınlığında verev kestiğiniz börekleri yerleştirin 1.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
Ayrıca, hazır yufkadan kıymalı börek tarifi için şu malzemeleri de kullanabilirsiniz: 3 yumurta, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 500 gram kıyma, 3 kuru soğan, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber, bir demet maydanoz 5.
Böreğin lezzeti için yufkanın taze olması ve sos malzemelerinin doğru hazırlanması önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: