Oktay Usta'dan kıymalı börek yapmak için gerekli malzemeler: 250 gr kıyma; üç adet soğan (büyük boy); bir tutam maydanoz; bir tatlı kaşığı biber salçası; zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber. Hamur için: dört su bardağı un; bir su bardağı sulu yoğurt; bir yumurta; bir paket instant maya; yarım çay bardağı zeytinyağı; bir tatlı kaşığı tuz; bir tatlı kaşığı toz şeker; üç çorba kaşığı su. Üzeri için: bir yumurta sarısı; çörekotu, susam. Yapılışı: 1. Soğanları doğrayıp tavada zeytinyağı ile 7 dakika kavurun, üzerine kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, pul biber ile birlikte kavurmaya devam edin. 2. Hamur için, karıştırma kabına unu döküp tuz, toz şeker, mayayı karıştırın, ortasını açın. 3. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle pişireceğiniz tepsinin büyüklüğünde açın, tepsinin zeminini yağlayın. 4. Bıçakla dilimleyin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. 5. 20 dakika mayalandıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında kızarıncaya kadar pişirin. Ayrıca, kıymalı börek tarifi için Oktay Usta'nın YouTube ve Facebook kanallarında da videolar bulunmaktadır.