Oktay Usta'nın kıymalı börek tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 250 gr kıyma - Üç adet soğan (büyük boy) - Bir tutam maydanoz - Bir tatlı kaşığı biber salçası - Zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber - Hamuru için; dört su bardağı un, bir su bardağı sulu yoğurt, bir yumurta, bir paket instant maya, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker, üç çorba kaşığı su - Üzeri için; bir yumurta sarısı, çörekotu, susam Hazırlanışı: 1. Soğanları doğrayıp tava içerisine zeytinyağı ile birlikte 7 dakika kavurun. 2. Üzerine kıymayı ilave edip karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pulbiber ile birlikte kavurmaya devam edin. 3. Biber salçası koyup karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve ince doğranmış maydanozu ekleyin. 4. Hamuru için karıştırma kabına unu döküp tuz, toz şeker, mayayı karıştırın ve ortasını açarak sulu yoğurt, zeytinyağı, su ve yumurtayı kırıp ortadan başlayarak karıştırın. 5. Hamuru ikiye bölüp merdaneyle pişireceğiniz tepsinin büyüklüğünde açın. 6. Videodaki şekilde bıçak ile dilimleyin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. 7. 20 dakika mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.