Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır yufka ile yapılabilecek bazı börek çeşitleri:
- Peynirli gül böreği 5. Beyaz peynir ve maydanozlu karışımla hazırlanan börek, gül formuna getirildikten sonra fırında kızartılır 5.
- Kıymalı tepsi böreği 5. Kavrulmuş kıyma, soğan, biber ve baharatlarla hazırlanan iç harç, kat kat yufkalarla fırınlanır 5.
- Ispanaklı börek 5. Haşlanmış ıspanak, soğan ve lor peyniriyle hazırlanan iç harçla yapılır 5.
- Su böreği tadında yufkalı börek 5. Yufkalar haşlanmaz, süt, yumurta ve yağla hazırlanan sosla ıslatılır 5.
- Paçanga böreği 5. Pastırma, kaşar ve biberlerle hazırlanan börek, kızartma veya fırın alternatifiyle yapılabilir 5.
- Sigara böreği 5. Üçgen kesilen yufkalar sarılır ve kızartılır 5.
- Patatesli börek 5. Rendelenmiş veya haşlanmış patates, tuz, karabiber ve kırmızı biberle harmanlanarak iç harç haline getirilir 5.
- Otlu börek 5. Maydanoz, dereotu, nane ve ısırgan otu gibi yeşillikler beyaz peynirle birleştirilir 5.
- Mantarlı börek 5. Kavrulmuş mantar, kaşar peyniri ve soğanla hazırlanan iç dolgu kullanılır 5.
- Tava böreği 3. Trakya'da "sini" olarak bilinen bu börek, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır ve tavada pişirilir 3.
Ayrıca, hazır yufkayla yapılabilecek diğer börek tarifleri için şu siteler de incelenebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: