Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru yufkadan börek yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- İç harcın hazırlanması 1. İstenilen türde iç malzemesi hazırlanır ve soğuması için kenarda bekletilir 1.
- Yufkaların ıslatılması 15. Yufkanın boyutundan biraz küçük bir teflon tava tezgaha alınır ve tavayı yağlamak için bir yemek kaşığı tereyağı fırça ile tavaya sürülür 1. Bir yufka alınıp arkalı önlü musluktan sudan geçirilir, her yeri ıslanması sağlanır 1.
- Yufkaların dizilmesi 15. Islatılan yufka tavaya yerleştirilir, ilk yufkanın tavanın kenarından sarkması sağlanır 1. 1,5 adet yufka da sudan geçirilip eşit bir şekilde kenarına sarkmadan ilk yufkanın üzerine serilir 1. Hazırlanan iç malzeme eklenir 1. Tekrar 1,5 adet kuru yufka sudan geçirilip eşit bir şekilde serilir 1. Tavanın kenarından sarkan yufka içe doğru kapatılır 1. Son kalan yufka da sudan geçirilip börek tamamen kapatılır 1.
- Pişirme 1. 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip fırça ile son yufkaya sürülür 1. Tavayı ocağa alıp altı açılır ve kısık ateşte her iki yönü kızarana kadar pişirilir 1.
Kuru yufkadan börek tarifi için aşağıdaki kaynaklara da başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: