Buradasın
Yoğurt tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbet: Şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olmalıdır 123.
- Malzeme sıcaklığı: Yumurta ve yoğurt gibi malzemelerin taze ve oda ısısında olması gerekir 2.
- Kuru malzemeler: Un, kabartma tozu gibi kuru malzemeler eleyerek eklenmelidir 2.
- Fırın ayarı: Fırına koyduktan sonraki ilk 20 dakika fırının kapağı açılmamalıdır 2.
- Dinlendirme: Tatlının şerbeti çekip oda ısısına gelmesi için dinlendirilmesi gerekir 135.
- Kıvam kontrolü: Şerbetin kıvamını doğru tutturmak, tatlının şerbeti iyice emmesini sağlar 3.
- Limon suyu: Şerbetin içine limon suyu eklenerek şekerlenmesi önlenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: