Buradasın
Yoğurt mayasının tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt mayasının tutup tutmadığını anlamak için şu adımları izleyebilirsiniz:
- Serçe Parmağı Testi: Sütün sıcaklığını kontrol etmek için serçe parmağınızı sütün içine batırın ve 7'ye kadar sayın 24. Parmağınızın dayanabildiği ısı seviyesi, yoğurdun mayalanmaya hazır olduğu anlamına gelir 2.
- Kıvam ve Tat: Tutmayan yoğurt, daha ekşi bir tada ve ayran gibi daha hafif bir kıvama sahiptir 1. Üzerinde ufak ufak yoğurt parçaları olabilir 1.
- Mayalama Süresi: Yoğurt mayalandıktan sonra yaz için 5, kış için 6 ay bekletilir 1. Bu süre sonunda yoğurt tutmuşsa buzdolabına kaldırılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: