Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalanan yoğurt sünerse, yani ip gibi uzarsa, aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Yoğurdu tekrar mayalamak: Sünen yoğurdu kurtarmak için en etkili yöntem, onu tekrar mayalamaktır 2.
- Mayalama sıcaklığını kontrol etmek: Yoğurt mayalama işlemi sırasında süt sıcaklığının 43-45 °C arasında olması önemlidir 13. Düşük veya yüksek sıcaklık, yoğurdun sünmesine neden olabilir.
- Hijyenik koşullara dikkat etmek: Mayaya yapışkanlık yapan bakterilerin bulaşmasını önlemek için kullanılan ekipmanların dikkatlice temizlenmesi ve mayanın değiştirilmesi gerekebilir 1.
- Antibiyotikli süt kullanmamak: Antibiyotikli süt kullanılması durumunda mayalanma gözlenmeyebilir, bu yüzden bu tür sütlerden kaçınılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: