Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayalanan yoğurt sünerse, aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sütün sıcaklığını kontrol edin: Sütün mayalama sıcaklığı 40-45 derece arasında olmalıdır 13. Sütün çok yüksek veya düşük sıcaklıkta olması sünmeye neden olabilir 15.
- Mayayı değiştirin: Kullanılan maya, yapışkanlık yapan mikroorganizmalar içerebilir 2. Doğal maya kullanmak daha iyi sonuçlar verebilir 3.
- Mayalama süresini ayarlayın: Yoğurdun mayalanması için 5-6 saat oda sıcaklığında bekletmek yeterlidir 1. Daha uzun süre bekletmek sulanmaya neden olabilir 1.
- Saklama koşullarına dikkat edin: Yoğurdu buzdolabında uygun sıcaklıkta saklamak ve üzerini kapalı tutmak sünmeyi önleyebilir 3.
- Yoğurdu fırınlayın: 75 derece fırında 1 saat bekletmek, yoğurdun kıvamını artırabilir 5.
Eğer yoğurt ekşi bir tat almışsa veya kötü kokuyorsa tüketilmemelidir; bu, yoğurdun bozulduğunu gösterir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: