Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytinin acılığını gidermek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Tuzlu Suda Bekletme: Yeşil zeytinleri tuzlu su içinde bekletmek, acılığı azaltabilir 14. Zeytinleri bir kaba alıp üzerine su ve tuz ekleyerek birkaç gün bekletmek ve ardından bol suyla yıkamak önerilir 1.
- Sirke ile Bekletme: Zeytinleri su yerine sirke içinde bekletmek de acılığı nötralize edebilir 1.
- Salamura Yapma: Zeytinleri salamura (tuzlu su) yaparak acılığı gidermek ve tuzlu içime hazır hale getirmek mümkündür 14.
- Bekletme ve Yıkama: Zeytinleri uzun süre bekletip ardından su ile yıkamak da oleuropein bileşiklerinin suya geçiş oranını artırarak acılığı azaltabilir 1.
- Meyan Kökü Ekleme: Bazı yörelerde zeytinin acılığını azaltmak için meyan kökü kullanılır 1.
Bu yöntemler kişisel tercihlere göre değişebilir ve zeytinin tamamen acısız olması mümkün olmayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: