Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytin en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Zeytinlerin Hazırlanması: Yeşil zeytinleri yıkayıp, kötü, ezilmiş veya çürümüş olanları ayıklayın 12.
- Acılığın Giderilmesi: Zeytinlerin acısını çıkarmak için çizme, kırma veya çizmeden salamura gibi yöntemlerden birini uygulayın 14.
- Kavanoza Yerleştirme: Çizilen veya kırılan zeytinleri kavanoza koyun ve üzerine içme suyu ilave edin 4.
- Su Değişimi: Kavanozun ağzını kapatıp, her gün suyunu değiştirerek 10-12 gün boyunca bekletin 4.
- Salamura Aşaması: Zeytinlerin acısı çıktıktan sonra, 1 kg için 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı limon tuzu ekleyerek salamura suyunu hazırlayın 1.
- Olgunlaşma: Hazırlanan salamura suyunu zeytinlerin üzerine döküp, cam kavanozlara alın ve bir süre bekletin 1.
- Servis: Zeytinler yenilebilir kıvama geldiğinde, hakiki zeytinyağı ve limon suyu ile servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: