Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytinin tuzu fazla gelirse, aşağıdaki yöntemlerle tuzunu azaltabilirsiniz:
- Suda bekletme: Yeşil zeytinleri, tuz miktarına bağlı olarak su içinde bekletmek, tuzun azalmasını sağlar 234. Pasif difüzyon ile tuz, zeytinlerden suya geçer ve böylece zeytinlerin tuz oranı düşer 3.
- Sirke ile yıkama: Tuzlu yeşil zeytinleri, tüketmeden önce bir gece sirkeli suda bekletmek de etkili bir yöntemdir 234. Ancak, sirkenin kokusunu gidermek için zeytinleri sirkeli sudan çıkardıktan sonra iyice su ile yıkamak gerekir 234.
- Patates yöntemi: Yeşil zeytinlerin içine dörde bölünmüş bir adet patates eklemek ve su ilave etmek, patatesin tuzun zeytinlerden suya geçmesine yardımcı olmasını sağlar 135.
Bu yöntemleri kullanarak, fazla tuzdan arındırılmış sağlıklı ve lezzetli zeytinlere sahip olabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: