Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytinin tuzu fazla olursa, aşağıdaki yöntemlerden biri uygulanabilir:
- Suda Bekletme: Zeytini bir süre ılık su dolu bir kapta bekletmek, tuzun bir kısmının sudan geçmesine yardımcı olur 12. Ancak bu yöntem zaman alıcıdır ve suyun sık sık değiştirilmesi gerekebilir 3.
- Patates Kullanma: Zeytini, içi ılık su dolu bir kaba alın ve içine bir tane kabuğu soyulmuş patates ekleyin 12. Patates, zeytindeki fazla tuzu emecektir 13.
- Sirke Kullanma: Zeytini tüketmeden bir gece önce sirke içinde bekletmek, tuzun büyük bir kısmını uzaklaştırır 35. Sirke tadı hissedilmesin diye, zeytinler tüketilmeden önce temiz suyla yıkanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: