Buradasın
Yeşil mercimekli ekmek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil mercimekli ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek 13;
- 5 su bardağı un 1;
- 2-2,5 su bardağı su 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 1,5 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Mercimeği haşlayıp süzün 1.
- Un ve mayayı karıştırıp ortasını çukur açın 1.
- Su, mercimek ve tuzla (kışsa ılık, yaz ise soğuk suyla) hamurunuzu sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın (yaklaşık 2 saat sonunda mayalanır) 1.
- Yağlayıp unladığınız fırın kabına alın 1.
- Bir saat kadar daha beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında, üzeri kızarana kadar pişirin 1.
Alternatif bir yeşil mercimekli ekmek tarifi:
- 2 diş sarımsak 2;
- 2 adet arpacık soğan 2;
- Yarım tatlı kaşığı soya sosu 2;
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber 2;
- Yarım demet dereotu 2;
- Zeytinyağı 2.
Hazırlanışı:
- Yeşil mercimeği bir tencereye alın ve üzerine su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın 2.
- Tavaya biraz zeytinyağı koyun ve ince ince kıydığınız soğan ve sarımsağı ilave edip kavurun 2.
- Dereotu, soya sosu, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın 2.
- Başka bir tavada zeytinyağını kızdırıp ince dilimlediğiniz ekmekleri kızartın 2.
- Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız dereotlu karışımı sürün ve haşlanmış mercimekleri yayın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: