Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakfıkebir ekmeğinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Büyüklüğü 14. Vakfıkebir ekmeği oldukça büyük bir ekmek çeşididir 14.
- Bayatlamama özelliği 125. Uygun saklama koşullarında 5-15 gün kadar bozulmadan saklanabilir 2.
- Lezzeti 13. Lezzetini yörenin unundan ve suyundan aldığı söylenir 13.
- Özel pişirme tekniği 23. Taş fırınlarda ve odun ateşi eşliğinde pişirilir 23.
- Geçmişi 14. Geçmişi 1,5 asır öncesine dayanan Vakfıkebir ekmeği, Karadeniz bölgesinde ortaya çıkmış bir ekmek türüdür 14.
- Yayla kültürü 25. Yayla kültürü gereği hayvancılıkla uğraşan ve ilkbaharda yaylaya çıkan ailelerin uzun süre bayatlamayan ekmeğe ihtiyaç duymaları, Vakfıkebir taş fırın ekmeğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: