Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vakfıkebir ekmeğinin bazı özellikleri:
- Ekşi mayalı bir ekmektir 125.
- Yuvarlak şekillidir 15.
- Taş fırınlarda odun ateşi ile pişirilir 124.
- Büyük ebatlıdır 15.
- Uzun süre bayatlamaz, uygun saklama koşullarında 5-15 gün bozulmadan kalabilir 123.
- Kendine has bir lezzeti vardır; bu lezzet, yörenin unu ve suyundan kaynaklandığı söylenir 15.
- Dayanıklı olması, uzun yıllar bölgenin en önemli yöresel lezzetlerinden biri olmasını sağlamıştır 5.
- Tadımlık değil, doyumluk bir ekmektir 23.
- Pişirme süresi uzun olduğu için midede şişkinlik yapmaz 23.
- Ufalanmaz, keskin bir bıçak kullanılarak kesildiğinde bütünlüğünü korur 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: