Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa ve Antep mutfağının karışımı olarak belirtilen bir yemek veya baharat karışımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Urfa ve Antep mutfağındaki bazı yemekler ve baharatlar hakkında bilgi mevcuttur:
- Urfa Lahmacunu: Soğan içeren, genellikle ince ve yumuşak hamurdan yapılan bir lahmacun türüdür 14. İç harcında kıyma, domates, biber ve sarımsak gibi malzemeler bulunur 4.
- Antep Lahmacunu: Sarımsaklı, daha kalın ve çıtır hamurdan yapılan bir lahmacun türüdür 14. İsot biberi, kimyon ve karabiber gibi baharatlar içerir 4.
- 7 Çeşit Baharat: Urfa'da kullanılan, kekik, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, nane, çemen ve sumaktan oluşan bir karışımdır 2.
Eğer farklı bir karışım veya yemek kastediliyorsa, daha fazla bilgi sağlanması gerekebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: