Kars kazı, fırında, haşlama veya buğulama şeklinde pişirilebilir. Tencerede haşlama yöntemi: 1. Kaz üzerindeki telek artıkları temizlenir ve kuyruktaki yağ keseciği kesilir. 2. Kaz, uzunlamasına ortadan ikiye, ardından kanat ve but olarak tekrar ikiye ayrılır ve yıkanır. 3. Tencereye 2 litre su konur ve kaz eti eklenerek normal ısıda kaynatılır. 4. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapak kapatılır ve ocak ısısı düşük seviyeye alınır. 5. Kaz eti 2,5 saat haşlanır ve ocaktan alınır. 6. Haşlama suyuna tuz eklenmez, etin içindeki tuz yeterli tat sağlar. Düdüklü tencerede haşlama: 1. Kaz etinin tuzu giderildikten sonra düdüklü tencereye konur. 2. Üzerine 1,5 litre su eklenir ve 35 dakika pişirilir. Kaz eti, tuz kullanılarak kurutulduğu için pişirmeden önce tuzunun giderilmesi gerekir. Ayrıca, Kars kazı ile pilav da yapılabilir.