Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars kazı, fırında, haşlama veya buğulama şeklinde pişirilebilir 3.
Tencerede haşlama yöntemi:
- Kaz üzerindeki telek artıkları temizlenir ve kuyruktaki yağ keseciği kesilir 35.
- Kaz, uzunlamasına ortadan ikiye, ardından kanat ve but olarak tekrar ikiye ayrılır ve yıkanır 35.
- Tencereye 2 litre su konur ve kaz eti eklenerek normal ısıda kaynatılır 35.
- Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapak kapatılır ve ocak ısısı düşük seviyeye alınır 35.
- Kaz eti 2,5 saat haşlanır ve ocaktan alınır 35.
- Haşlama suyuna tuz eklenmez, etin içindeki tuz yeterli tat sağlar 35.
Düdüklü tencerede haşlama:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: