Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kars kazı en güzel şekilde iki farklı yöntemle pişirilebilir:
- Fırında Pişirme:
- Malzemeler: 1 adet Kars kazı, 2 adet soğan, 3 adet havuç, 2 adet patates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz 1.
- Yapılışı: Kazın içini ve dışını iyice yıkayın. Kazın içine soğan, havuç, patates ve baharatları ekleyin. Kazın ağzını ve bacaklarını bağlayın. Kazı fırın tepsisine yerleştirin ve fırını 180 dereceye ısıtın. Kazı yaklaşık 4 saat fırında pişirin 1.
- Tencerede Pişirme:
- Malzemeler: Tuz, toz kırmızıbiber 1.
- Yapılışı: Kaz tuzlanmışsa akşamdan suya koyarak tuzunu çıkarın 1. İyice yıkadıktan sonra büyük bir tencereye koyarak tepesinden aşacak kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın 1. Orta ateşte 3-4 saat ara ara suyunu kontrol ederek pişirin 1. Tamamen pişen kazı bir tepsiye alarak üzerine aldığınız yağ ile kırmızı biberi karıştırarak sürün ve 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri nar gibi kızarana kadar bekletin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: