Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlama iki farklı şekilde yapılabilir: palamut tuzlama ve tuzlama çorbası olarak.
Palamut tuzlama tarifi:
- 2 adet büyük boy palamutu kalın dilimlere ayırın ve içini temizleyin 1.
- Dilimleri yıkayıp süzgece alarak süzülmesini sağlayın 1.
- İki litrelik bir kavanoza bolca kaya tuzu serpin ve palamutları kat kat dizerek aralarına defne yaprağı koyun 1.
- En üste tekrar bol miktarda kaya tuzu serpin ve kavanozu sıkıca kapatın 1.
- Güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin, istenildiğinde tuzu alarak tüketebilirsiniz 1.
Tuzlama çorbası tarifi:
- 1 kilogram işkembeyi 4-5 su yıkayın ve üzerlerini bıçak yardımıyla kazıyın 2.
- İşkembeyi kare kare kesip sirkeli suya koyup bir gece buzdolabında bekletin 2.
- Ertesi gün sirkeli suyu döküp işkembeyi düdüklü tencereye alın ve üstüne çıkana kadar su koyarak 1 saat pişirin 23.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve bir kapta 2 yemek kaşığı unu biraz suyla karıştırarak tuzlamaların üzerine dökün 2.
- Karıştırarak bir taşım kaynatın ve sirkeli sarımsak ile servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: