Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlama çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg işkembe 25;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 25;
- 3 yemek kaşığı un 25;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 25;
- yarım çay bardağı sirke 25;
- 2 yumurta sarısı 25;
- 10 diş sarımsak 25;
- 2 adet limon 25;
- tuz 25.
Yapılışı:
- Temizlenmiş işkembeyi sirkeli suda 10 dakika bekletin 25.
- Düdüklü tencereye alıp 15 dakika haşlayın 25.
- Haşlama suyunu döküp işkembeleri kuşbaşı doğrayın ve yeniden tencereye alın 25.
- Üzerine 10 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 50 dakika haşlayın 25.
- Zeytinyağı ve tereyağını tavada kızdırıp unu bu yağda kavurun 5.
- Çorbanın suyuyla hafifçe sulandırdığınız unu tencereye ekleyip karıştırın 5.
- 10 dakika daha pişirin 5.
- Sarımsakları tuzla ezin 5.
- Yumurta, limon suyu, sirke ve sarımsağı çırparak terbiyeyi hazırlayın 5.
- Terbiyeyi ılıştırarak çorbaya ekleyin ve hızla karıştırarak yedirin 5.
- Çorba, sirke ya da limon ilavesiyle, pul biberli yağla ya da sadece pul biberle servis edilebilir 5.
Tuzlama çorbası, aslında klasik işkembe çorbasının bir çeşididir ve en önemli farkı, etin daha iri parçalar halinde bırakılmasıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: