Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kazın tuzla kurutulması için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Temizleme: Kaz iyice temizlenir, tüyleri yolunur, kalan tüyler ütülenir ve kuyruk kısmındaki yağ kesesi atılır 1.
- Tuzlama: Kaz, her yerinin tuzlandığından emin olacak şekilde bolca tuzlanır 12.
- Dinlendirme: Tuzlanan kaz, havadar ve serin bir yerde 2 gün boyunca bekletilir veya en az 6 saat dinlenmek üzere buzluğa kaldırılır 1.
- Asma: Eğer dışarıda kar varsa, kazın ayağına ip bağlanarak dışarıda veya balkonda asılır 2. Asılırken, kazın altında bir kap bulundurulur ki bıraktığı su etrafa sıçramasın 2.
- Kurutma: Kaz, soğuk havada 3-5-10 gün boyunca kurutulur 2.
Alternatif olarak, kaz parçaları büyük bir tencereye konularak haşlanabilir 12. Haşlama işleminden sonra kaz, tuzdan arındırılır ve yine 2 gün boyunca soğuk bir yerde bekletilir 1.
Kurutma işlemi sırasında kazların üzeri bezlerle kapatılabilir ve ara ara açılarak havalandırılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: