Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlamanın farklı alanlarda çeşitli işlevleri vardır:
- Gıda muhafazası 13. Gıdaların içerisindeki nemi çekerek mikroorganizmaların üremesini sınırlandırır ve bozulmayı geciktirir 13. Bu sayede gıdaların dayanma süresi uzar 3.
- Lezzetlendirme 1. Gıdaların doğal lezzetini yoğunlaştırır ve onlara kendine has bir aroma kazandırır 1.
- Tıp 5. Damar içi infüzyon yöntemiyle tuzlu su veya tuzlu solüsyonun vücuda verilmesiyle sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanmasına yardımcı olur 5.
Ayrıca, tuzlama işlemi kuruyemişlerin paketlenmeye hazır hale getirilmesi ve farklı ürünlerin homojen bir şekilde tuzlanması için de kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: