Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu badem yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Ateş kontrolü: Bademlerin yanmaması için ateşi düşük veya orta seviyede tutmak önemlidir 3.
- Tuz miktarı: Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 13. Aşırı tuzlu olmasını istemiyorsanız, tuzu azar azar ekleyerek tadına bakabilirsiniz 3.
- Kavurma süresi: Bademlerin kavrulma süresi, kullanılan ateşin seviyesine ve bademlerin cinsine göre değişiklik gösterebilir 3. Bu nedenle, bademlerin durumunu sık sık kontrol etmekte fayda vardır 3.
- Soğutma süreci: Kavrulmuş bademlerin soğutulması, çıtırlığını artırır 3. Bu nedenle, bademleri tavadan hemen alarak bir tepsiye yaymak önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: