Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tuzlu badem yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket margarin veya tereyağı 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta akı 1;
- 1 su bardağı nişasta 1;
- 1 silme tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 tatlı kaşığı mahlep 1;
- aldığı kadar un 1.
Yapılışı:
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin 1.
- Yağı hafifçe tavada eritip, karıştırma kabının içerisine alın 1.
- Un hariç tüm malzemeleri ekleyerek yavaş yavaş karıştırın 1.
- En son unu eleyerek kıvam almasını sağlayın 1.
- Hamuru dinlenmesi için üzerini kapatarak 10 dakika kadar bekletin 1.
- Hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirdikten sonra yuvarlayarak, oval şekil verin 1.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurtasını sürün 1.
- 175 derece fırında kızarana kadar pişirip, dinlenmesi için kenara alın 1.
- Hafif soğuduğunda servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, tuzlu badem yapmanın farklı bir yöntemi de çiğ bademleri fırında pişirip çikolataya bulamak şeklindedir 2. Bunun için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- İç tatlı bademleri yağlı kağıt serili bir fırın kabına yayın 2.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dakika pişirin 2.
- Çikolatayı bir sos tenceresinde eritin 2.
- Fırından aldığınız bademleri eriyen çikolataya ilave edin 2.
- Tüm bademler çikolataya bulanıncaya kadar karıştırın 2.
- Çikolatalı bademlerden bir kaşık kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin 2.
- Çikolata tamamen donuncaya kadar buzdolabında bekletin 2.
- Üzerlerine deniz tuzu serpip servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: