Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde tuzlu badem yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bademleri bir süre sıcak su içinde bekletin, ardından suyu süzün ve kabuklarını çıkarmak için bademleri hafifçe ovalayın 2.
- Bademleri geniş bir kaseye alın, üzerlerine tuz ve zeytinyağı ekleyin 2. Tüm bademlerin iyice kaplanması için karıştırın 2.
- Bademleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kızartın 2. Bademlerin altın rengini almasını ve aromalarının ortaya çıkmasını sağlayın 2.
- Bademler kavrulduktan sonra, hala sıcakken üzerine tuz serpin ve karıştırın 2.
- Kızarmış bademleri fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın 2.
Tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: