• Buradasın

    Tuzlama çorbasının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot of *tuzlama çorbası* sits on a wooden table, filled with tender chunks of dana eti, diced onions, carrots, and potatoes, sprinkled with pul biber, while a small bowl of sarımsaklı sirke rests beside it.
    Tuzlama çorbasının içine şu malzemeler konur:
    • 1 kg işkembe 12;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 12;
    • 3 yemek kaşığı un 12;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 12;
    • 2 yumurta sarısı 12;
    • 10 diş sarımsak 12;
    • 2 adet limon 12;
    • yarım çay bardağı sirke 12.
    Ayrıca, çorba tamamen piştikten sonra üzerine pul biber eklenebilir 12.
    Tuzlama çorbası, aslında klasik işkembe çorbasının bir çeşididir ve farkı, işkembenin daha iri parçalar halinde doğranmasıdır 14.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tuzlama ne işe yarar?

    Tuzlamanın farklı alanlarda çeşitli işlevleri vardır: Gıda muhafazası. Lezzetlendirme. Tıp. Ayrıca, tuzlama işlemi kuruyemişlerin paketlenmeye hazır hale getirilmesi ve farklı ürünlerin homojen bir şekilde tuzlanması için de kullanılır.

    Tuzlama nasıl yapılır?

    Tuzlama çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 kg işkembe; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 yemek kaşığı un; 1 yemek kaşığı tereyağı; yarım çay bardağı sirke; 2 yumurta sarısı; 10 diş sarımsak; 2 adet limon; tuz. Yapılışı: 1. Temizlenmiş işkembeyi sirkeli suda 10 dakika bekletin. 2. Düdüklü tencereye alıp 15 dakika haşlayın. 3. Haşlama suyunu döküp işkembeleri kuşbaşı doğrayın ve yeniden tencereye alın. 4. Üzerine 10 su bardağı su ekleyip düdüklü tencerede 50 dakika haşlayın. 5. Zeytinyağı ve tereyağını tavada kızdırıp unu bu yağda kavurun. 6. Çorbanın suyuyla hafifçe sulandırdığınız unu tencereye ekleyip karıştırın. 7. 10 dakika daha pişirin. 8. Sarımsakları tuzla ezin. 9. Yumurta, limon suyu, sirke ve sarımsağı çırparak terbiyeyi hazırlayın. 10. Terbiyeyi ılıştırarak çorbaya ekleyin ve hızla karıştırarak yedirin. 11. Çorba, sirke ya da limon ilavesiyle, pul biberli yağla ya da sadece pul biberle servis edilebilir. Tuzlama çorbası, aslında klasik işkembe çorbasının bir çeşididir ve en önemli farkı, etin daha iri parçalar halinde bırakılmasıdır.

    Tuzlama hangi etten yapılır?

    Tuzlama, genellikle işkembe damarlarından yapılır. Ayrıca, tuzlama yapımında domuz eti, sığır, koyun, dana ve kümes hayvanları da kullanılabilir. Tuzlama, bir terbiye edilmiş et türü olup, kuru tuz veya salamura ile terbiye edilebilir.